Friday, November 12, 2010

Salata de cartofi si carnati (reteta veche Germana)

Ingrediente salata:

- 4 cartofi fierti, curatati si taiati in bucati nu prea mari
- 1 carnat (polonez) taiat jumatati de rondele
- 2 felii de sunca taiate marunt
- 1 ceapa alba medie taiata nu prea marunt
- 1 ardei gras taiat nu prea marunt
- 2 cepe verzi tocate
- 1 lingura de patrunjel
- 2 linguri ulei

Ingrediente dressing:

- 1/4 cescuta cu apa
- 1/4 cescuta otet de mere
- 2 linguri de zahar
- 1 cescuta de bere germana


1. Aduceti ingredientele la un loc.
2. Caliti sunca si ceapa in doua linguri de ulei pana ceapa devine aurie.
 

 3. Adaugati berea.


4. Dati focul mic si adaugati otetul, zaharul si apa.
5. Turnati dressingul rezultat peste cartofi.
 6. Amestecati bine astfel incat cartofii sa fie patrunsi de sosul dressing-ului.
 
7. Adaugati restul de ingrediente.
 8. Tocati patrunjelul.
 9. Puneti-l in salata si amestecati.


10. Lasati salata la rece timp de vreo 2h inainte de a o servi.



Bon Appétit!

No comments:

Post a Comment