Wednesday, November 10, 2010

Cartofi romantici la cuptor

Ingrediente pentru 2 persoane:

- 2 cartofi mari
- 1/2 cescuta de smantana
- o lingura de unt
- 1 ceapa verde/alba tocata
- 2-3 linguri de cascaval (afumat)
- 6 felii de kaiser/sunca
- sare
- piper alb
- ulei de masline


1. Incalziti cuptorul pana la 180°.

2. Spalati cartofii si apoi ii stergeti bine.


3. Impungeti coaja cartofilor cu furculita de cateva ori.


4. Turnati ulei de masline pe coaja cartofilor.


5. Puneti cartofii la cuptor pentru 30 de minute.

6. In timp ce se coc cartofii, prajiti kaiserul/sunca pana devine crocant/a.





7. Luati kaiserul/sunca de pe foc, uscati pe un prosop de hartie si faramati in bucati.



8. Dupa ce s-au copt cartofii, scoateti-i din cuptor si scobiti-i de miez. Nu inlaturati coaja cartofilor pentru a nu risca sa-i stricati.


9. Separat, puneti intr-un caston miezul cartofilor si incepeti sa-l pisati ca pentru piure. Incet incet, adaugati smantana, bucatile de kaiser/sunca faramate, doua linguri de cascaval ras, ceapa, sare si piper.


10. Umpleti cartofii cu amestecul realizat.


11. Mariti temperatura cuptorului la 200° si introduceti cartofii la cuptor pentru 15 minute sau pana cand umplutura devine aurie.



Bon Appétit!

No comments:

Post a Comment