Thursday, November 11, 2010

Coq au vin rapid

Ingrediente pentru 8 persoane:

- un cocos de 3 kg dezmembrat
- 200 g costita afumata taiata in bucati cat mai mici
- 3 cepe albe taiate in patru
- 3 catei de usturoi
- 100 g unt
- 3 morcovi taiati rondele
- 30 g faina
- o sticla de 750 g de vin rosu
- 50 ml coniac
- un varf de cimbru
- o foaie de dafin
- sare si piper alb macinat
- 350 g ciuperci





1. Incalziti cuptorul la 210°

2. Intr-o cratita cu fund dublu caliti costita cu ceapa si usturoiul in 25 g unt.


3. Dupa ce costita s-a facut, scoateti tot din cratita si inlocuiti cu: 50 g unt, bucatile de cocos si morcovii si lasati sa se caleasca cateva minute.


4. Pudrati cu faina ingredintele din tigaie si adaugati vinul rosu.


5. Adaugati coniacul, cimbrul, foaia de dafin, sarea si piperul dupa gust si lasati sa dea in clocot.


6. Intre timp, caliti ciupercile taiate felii intr-o tigaie in care puneti restul de 25 g unt.


7. Dupa ce a dat in clocot, puneti cratita la cuptor pentru 1h30.


8. Dupa aceea, amestecati ciupercile cu restul mancarii si mai lasati la cuptor timp de 15 minute.




Bon Appétit!

No comments:

Post a Comment