Friday, November 12, 2010

Chiftelute de somon

Ingrediente:

- 1 conserva de somon
- 1 kg de cartofi noi
- 1 ceapa rosie medie
- 6 fire de ceapa verde
- 2 catei de usturoi
- 1 ardei iute rosu
- 2 oua mari
- 1 lime (lamaie verde)
- malai grisat
- sare si piper negru
- frunze de coriandru
- 1 lingurita de unt
- 1 linguta de smantana
- 1 pahar de lapte
- 1 salata verde
- ulei de masline
- otet balsamic

1. Spalati cartofii fara sa-i decojiti.

2. Puneti-i la fiert intr-o cratita si adaugati putina sare. Tineti-i la fiert suficient timp incat sa nu fie prea moi.

3. In timp ce se fierb cartofii, scoateti somonul din conserva si scurgeti lichidul. 


4. Desfaceti in bucati carnea, dar nu maruntiti prea mult.


5. Taiati marunt ceapa rosie, ceapa verde, ardeiul iute si usturoiul



6. Tocati coriandrul si adaugati o lingurita de lapte.

7. Intr-un bol, amestecati somonul cu ceapa, usturoiul, ardeiul si coriandrul. 


8. Stoarceti o lamaie verde peste amestec.


9. Adaugati putin malai grisat pentru a intari amestecul.


10. Adaugati galbenusul a doua oua.


11. Puneti sare si piper si amestecati.


12. Scoateti cartofii si pisati-i. Adaugati smantana si laptele ramas si amestecati.


13. Lasati sa se raceasca.


14. Amestecati cartofii raciti cu celelalte ingredinte si faceti chiftelute.


15. Dati chiftelutele prin malai grisat.


16. Incingeti uleiul dintr-o tigaie si puneti chiftelutele.


17. Intre timp, luati salata verde, puneti ulei de masline, otet balsamic si sare dupa gust si puneti-o intr-o farfurie.


18. Cand chiftelutele sunt gata, scoateti-le si puneti-le peste salata.


Bon Appétit!

No comments:

Post a Comment